Jordärtskockscheesecake med topping

Jordärtskockscheesecake med topping

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillagning 
    1.  Riv brödet fint och blanda med matfett. Fördela blandningen i botten på bleck eller formar. 

  2. 2.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda puré, vispgrädde och crème fraiche. 

  3. 3.  Tillsätt Berikning majsvällingpulver och sedan gelantinet under omrörning.

  4. 4.  Smaksätt med salt och cayennepeppar.
    Häll ovanpå brödblandningen. Låt stelna i kyl.

    5.  Strimla och knaperstek bacon och skär i små bitar.
    Lägg Jordärtskockscheesecake på fat och dekorera med sparrispuré och knaperstekt bacon. 

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt bacon med Stekt fläsktimbal, Findus 66384. Ersätt salladen med Grön Böntimbal, Findus 89891

    Gelékonsistens: Uteslut botten, bacon och sallad. Servera med grönsaksgelé, se MRS.

    Flytande konsistens: 90 g Jordärtskockspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med tjock crème fraiche smaksatt med sparrispuré.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt

  5. TIPS!
    Servera som aptitretare i form av små munsbitar.

  6. Jordärtskockscheesecake med topping i form av sparrispuré och knaperstekt bacon. Serveras i mindre bitar och är perfekt som aptitretare.  

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    275,63 kcal
  • Energi (kJ)
    1153,24 kJ
  • Fett
    19,29 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,89 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,29 g
  • Mättade fettsyror
    10,76 g
  • Fibrer
    2,68 g
  • Järn
    2,33 mg
  • Kalcium
    89,19 mg
  • Kalium
    342,03 mg
  • Kolesterol
    45,19 mg
  • Kolhydrater
    17,44 g
  • Disackarider
    3,48 g
  • Monosackarider
    3,11 g
  • Sackaros
    0,14 g
  • Magnesium
    22,71 mg
  • Natrium
    283,96 mg
  • Niacin
    1,46 mg
  • Protein
    7,15 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,17 mg
  • Vatten
    53,02 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,15 mg
  • Vitamin C
    10,49 mg
  • Vitamin D
    1,32 µg
  • Vitamin E
    2,10 mg
  • Zink
    0,68 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning