Falafel & ris med indisk sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Tillsätt alla ingredienserna till såsen och koka upp.

  2. 2. Sila såsen och red sedan av och låt sjuda i cirka 3-5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

  3. Timbaler

  4. 1. Dela morottimbal och böntimbal till mindre bitar och lägg på ett bleck med falafeltimbalen.Tillaga timbalerna i 100 % ånga på 100°C i cirka 8-10 minuter.

  5. Lägg upp såsen och toppa med blandade timbaler. Servera med en klick yoghurt och ristimbal eller potatismos.

  6. Tips!

  7. Vill du servera rätten som en gryta? Tillsätt tinad falafeltimbal, delad böntimbal och morotstimbal i såsen och låt sjuda i cirkaa 5 minuter.

  8. En rätt med inspiration från det indiska köket. Findus Falafeltimbal, med dess kryddor som persilja och spiskummin, passar perfekt till denna rätt. Ett bra alternativ för en vegetarisk kost.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    506,49 kcal
  • Energi (kJ)
    2113,18 kJ
  • Fett
    31,12 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,95 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,42 g
  • Mättade fettsyror
    3,47 g
  • Fibrer
    7,50 g
  • Järn
    1,83 mg
  • Kalcium
    82,46 mg
  • Kalium
    306,36 mg
  • Kolesterol
    1,58 mg
  • Kolhydrater
    40,05 g
  • Disackarider
    2,86 g
  • Monosackarider
    1,92 g
  • Sackaros
    2,23 g
  • Magnesium
    34,32 mg
  • Natrium
    512,94 mg
  • Niacin
    0,82 mg
  • Protein
    13,14 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,16 mg
  • Vatten
    106,08 g
  • Vitamin B12
    0,04 µg
  • Vitamin B6
    0,37 mg
  • Vitamin C
    16,43 mg
  • Vitamin E
    3,04 mg
  • Zink
    0,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning