
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ajvar relish2 dl
- Passerade tomater1 kg
- Vatten250 g
- Spiskummin, malen2,50 tsk
- Koriander, torkad, mortlad2,50 tsk
- Sambal Oleak1 tsk
- Socker2 tsk
- Majsstärkelse
- Limejuice1 msk
- Yoghurt naturell1,50 dl
- Salt och peppar
- Potatismos eller ristimbal800 g
TILLAGNING
1. Tillsätt alla ingredienserna till såsen och koka upp.
2. Sila såsen och red sedan av och låt sjuda i cirka 3-5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
Timbaler
1. Dela morottimbal och böntimbal till mindre bitar och lägg på ett bleck med falafeltimbalen.Tillaga timbalerna i 100 % ånga på 100°C i cirka 8-10 minuter.
Lägg upp såsen och toppa med blandade timbaler. Servera med en klick yoghurt och ristimbal eller potatismos.
Tips!
Vill du servera rätten som en gryta? Tillsätt tinad falafeltimbal, delad böntimbal och morotstimbal i såsen och låt sjuda i cirkaa 5 minuter.
En rätt med inspiration från det indiska köket. Findus Falafeltimbal, med dess kryddor som persilja och spiskummin, passar perfekt till denna rätt. Ett bra alternativ för en vegetarisk kost.
Näringsvärde per portion (400g)
- Energi (kcal)506,49 kcal
- Energi (kJ)2113,18 kJ
- Fett31,12 g
- Enkelomättade fettsyror3,95 g
- Fleromättade fettsyror2,42 g
- Mättade fettsyror3,47 g
- Fiber7,50 g
- Järn1,83 mg
- Kalcium82,46 mg
- Kalium306,36 mg
- Kolesterol1,58 mg
- Kolhydrat40,05 g
- Disackarider2,86 g
- Monosackarider1,92 g
- Sackaros2,23 g
- Magnesium34,32 mg
- Natrium512,94 mg
- Niacin0,82 mg
- Protein13,14 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,16 mg
- Vatten106,08 g
- Vitamin B120,04 µg
- Vitamin B60,37 mg
- Vitamin C16,43 mg
- Vitamin E3,04 mg
- Zink0,85 mg