Korvgryta med chorizo & potatismos

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs tomatpuré lätt i oljan.

  2. 2. Tillsätt övriga ingredienser och red av med majsstärkelsen. Låt sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

  3. 3. Tillaga timbalerna i 100 % ånga på 100°C i cirka 8-10 minuter.

  4. 4. Lägg upp såsen och toppa med blandade timbaler. Servera med potatismos.

  5. Tips!

  6. Tillsätt tinade skivade timbaler direkt i såsen och koka upp istället för att värma timbalerna separat i ugnen.

  7. Korvtimbal, Chorizo - en spännande korvtimbal med smak av rökt paprika, muskotnöt och cayennepeppar. Servera gärna till mos, i grytor eller i korv med bröd!

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    528,14 kcal
  • Energi (kJ)
    2209,03 kJ
  • Fett
    40,66 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,05 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,39 g
  • Mättade fettsyror
    19,35 g
  • Fiber
    1,98 g
  • Järn
    0,95 mg
  • Kalcium
    116,37 mg
  • Kalium
    367,44 mg
  • Kolesterol
    70,49 mg
  • Kolhydrat
    27,01 g
  • Disackarider
    3,78 g
  • Monosackarider
    2,46 g
  • Sackaros
    0,46 g
  • Magnesium
    25,76 mg
  • Natrium
    725,35 mg
  • Niacin
    1,25 mg
  • Protein
    13,58 g
  • Riboflavin
    0,15 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    168,55 g
  • Vitamin B12
    0,25 µg
  • Vitamin B6
    0,24 mg
  • Vitamin C
    10,39 mg
  • Vitamin D
    0,54 µg
  • Vitamin E
    2,02 mg
  • Zink
    0,53 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning