Torsk med sparris, ägghack & persiljesås

Torsk med sparris, ägg & persiljesås

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Lägg tinad torsk i bleck. Ringla på olja och sätt i ugn på 150 grader i cirka 15-20 minuter.

  2. 2. Koka upp vispgrädde, sparrispuré, berikning majsvälliing och fiskfond. Red av med majsstärkelse och låt sjuda i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner hackad persilja.

  3. 3. Lägg sparris och morötter i ett bleck och ringla på olja, salt och peppar. Baka i ugn på 160 grader i cirka 10-15 minuter.

  4. 4. Koka och skala äggen. Hacka och strö över strax innan servering. 

  5. 5. Servera med kokt potatis. 

  6. Tips!

  7. Ni kan välja att kallröra såsen och slå på den på torsken. Öka då tillagningstiden med 5-7 minuter.

  8. Önskas timbalkonsistens? Byt ut potatis mot potatismos och torskfilé mot Torsktimbal. Ersätt morötter och sparris med Morotstimbal och Grön Böntimbal.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    653,19 kcal
  • Energi (kJ)
    2732,87 kJ
  • Fett
    47,87 g
  • Enkelomättade fettsyror
    13,78 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,91 g
  • Mättade fettsyror
    26,77 g
  • Fibrer
    3,87 g
  • Järn
    1,96 mg
  • Kalcium
    152,43 mg
  • Kalium
    1177,68 mg
  • Kolesterol
    263,56 mg
  • Kolhydrater
    25,75 g
  • Disackarider
    4,57 g
  • Monosackarider
    2,36 g
  • Sackaros
    1,11 g
  • Magnesium
    74,66 mg
  • Natrium
    241,63 mg
  • Niacin
    5,14 mg
  • Protein
    29 g
  • Riboflavin
    0,43 mg
  • Tiamin
    0,27 mg
  • Vatten
    332,03 g
  • Vitamin B12
    2,24 µg
  • Vitamin B6
    0,56 mg
  • Vitamin C
    48,62 mg
  • Vitamin D
    2,74 µg
  • Vitamin E
    6,71 mg
  • Zink
    2,31 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet