Palsternacksbiff med potatispuré, timbalsallad & sås

Palsternacksbiff med potatispuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Palsternacksbiffar

  2. 1. Tina palsternackspuré och vispa i potatismospulver, Berikning majsvälling, buljong och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.

  3. 2. Låt snabbt sjuda upp och dra från plattan och vispa i äggen. Spritsa till lagom stora biffar och sätt i ugn på 100 grader ånga i cirka 20 minuter. 

  4. Vinägrett

  5. Blanda ihop samtliga ingredienser till vinägretten och smaka av.

  6. Timbalsallad

  7. Riv halvfrusna timbaler och blanda med vinägretten.

  8. Servera med potatismos.

  9. Tips!

  10. Önskas hårdare smet till biffarna? Vispa i lite Thick & Easy.

  11. En utmärkt rätt att servera till de som önskar timbalkonsistens. Smakrik palsternacksbiff gjord på palsternackspuré. Serveras med en timbalsallad på morot, blomkål och broccoli.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    348,16 kcal
  • Energi (kJ)
    1456,34 kJ
  • Fett
    16,13 g
  • Enkelomättade fettsyror
    7,94 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,74 g
  • Mättade fettsyror
    3,19 g
  • Fibrer
    6,46 g
  • Järn
    1,88 mg
  • Kalcium
    139,32 mg
  • Kalium
    949,58 mg
  • Kolesterol
    86,55 mg
  • Kolhydrater
    37,90 g
  • Disackarider
    7,30 g
  • Monosackarider
    3,63 g
  • Sackaros
    4,78 g
  • Magnesium
    56,88 mg
  • Natrium
    676,30 mg
  • Niacin
    4,03 mg
  • Protein
    9,62 g
  • Riboflavin
    0,26 mg
  • Tiamin
    0,19 mg
  • Vatten
    272,10 g
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin B6
    0,57 mg
  • Vitamin C
    53,06 mg
  • Vitamin D
    0,90 µg
  • Vitamin E
    5,44 mg
  • Zink
    1,39 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning