Pytt på korv och falafel

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Stekt ägg

  2. 1. Dela gärna upp äggvita och gula för sig innan ni kör den i matberededaren för att servera den som på bilden.

  3. 2. Kör kokat ägg i en matberedare med lite mjölk till en slät konsistens. För en lite fastare konsistens, tillsätt Thick & Easy.

  4. Pytt

  5. 1. Tina timbalerna och dela i lagom pyttstorlek. Värm i 100 % ånga i cirka 5-7 minuter under lock.

  6. 2. Blanda ihop hp-sås, worcestersås, olja, salt och peppar till en sås. Slå på såsen på de varma timbalerna och vänd runt såsen med timbalerna och servera med stekt ägg.

  7. Tips!

  8. Hitta recept på egengjord potatistimbal i kokboken MRS eller ersätt potatistimbalerna med mer grönsakstimbaler.

  9. En pytt full av smaker, där korvtimbal, Chorizo samt falafeltimbal står i centrum. Det går även bra att göra en vegetarisk variant på denna pytt. Ersätt då korvtimbal, Chorizo med mer falafeltimbal.

Näringsvärde per portion (400g)

  • Energi (kcal)
    599,27 kcal
  • Energi (kJ)
    2504,98 kJ
  • Fett
    33,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,20 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,56 g
  • Mättade fettsyror
    6,87 g
  • Fibrer
    7,48 g
  • Järn
    3,04 mg
  • Kalcium
    161,97 mg
  • Kalium
    518,44 mg
  • Kolesterol
    208,06 mg
  • Kolhydrater
    44,38 g
  • Disackarider
    2,51 g
  • Monosackarider
    1,15 g
  • Sackaros
    0,82 g
  • Magnesium
    50,23 mg
  • Natrium
    740,68 mg
  • Niacin
    1,51 mg
  • Protein
    26,38 g
  • Riboflavin
    0,37 mg
  • Tiamin
    0,20 mg
  • Vatten
    167,49 g
  • Vitamin B12
    1,04 µg
  • Vitamin B6
    0,47 mg
  • Vitamin C
    7,62 mg
  • Vitamin D
    1,07 µg
  • Vitamin E
    5,62 mg
  • Zink
    1,74 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning